Dragi prieteni,
Mai întâi dorim să vă mulțumim pentru interesul acordat Societății Române de Flebologie!

Cine suntem noi?
Din punct de vedere al legislației, suntem o societate științifică, nonprofit, neguvernamentală ca persoană juridică, care a fost constituită oficial în urma sentinței date de către Tribunalul Timișoara în data de 14 februarie 1992 cu sediul în cadrul Clinicii I Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Suntem o societate cu tradiție în România care a apărut ca urmare a unor necesități importante ce privesc flebologia în România:

  • consolidarea legăturilor dintre medici, asociații sau societăți care au un interes special pentru studiul și tratamentul bolilor venoase;
  • instruirea și educația medicală continuă a medicilor care se ocupă de patologia venoasă (flebologi), precum și a cadrelor didactice care se ocupă de predarea flebologiei;
  • încurajarea studiilor și cercetărilor asupra bolilor de origine venoasă;
  • promovarea consensului asupra tuturor aspectelor patologiei venoase;
  • promovarea întrunirilor comune cu scop științific și a congreselor naționale și naționale cu participare internațională;
  • efectuarea unui tratament de înaltă calitate al bolii varicoase și al complicațiilor acestei boli în condițiile existenței unui procent semnificativ din populație care prezintă această patologie și care, odată cu evoluția medicinii și a societății românești, necesită conduita terapeutică cea mai modernă și totodată cea mai adecvată patologiei proprii.

Suntem medici, atât medici primari cât și medici specialiști, experimentați, pregătiți, cu bogate cunoștințe în ceea ce înseamnă patologia venoasă, diagnosticarea și tratamentul chirurgical de specialitate în acest domeniu, de la metode clasice până la cele mai moderne, minim invazive, care au apărut odată cu progresul medical.
Suntem o echipă unită de aceleași principii și valori, de respectul pentru ceea ce facem, cu scopul de a găsi cele mai bune soluții, cât mai calitative, în tratamentul patologiei venoase, astfel încât pacientul să fie satisfăcut pe deplin de rezultatul tratamentului.

În cadrul societății se desfășoară anual Congresul Național de Flebologie, cu participare internațională și respectiv Conferința Națională de Flebologie, la care iau parte medici chirurgi, medici dermatologi, medici cardiologi, medici radiologi dar și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, evenimentul fiind o tradiție recunoscută pe plan național și internațional. La congresul pe care îl organizăm sunt prezentate lucrări cu teme flebologice, fiind aduse noutăți din domeniul medical, acestea fiind publicate în reviste de specialitate din țară și din străinătate.
Societatea Română de Flebologie este afiliată UIP (Uniunii Internaționale de Flebologie) sub auspiciul căreia organizam manifestările științifice.

Încă o dată vă mulțumim pentru interesul acordat activității noastre și sperăm să creăm împreună colaborări benefice pe viitor!